Naujasis "Tebūnie Šviesa"

on trečiadienis, gegužės 30, 2012

Su artėjančia vasara!

 

P.S. laukiame komentarų :]

Išrinktas naujas gimnazijos prezidentas ir Mokinių seimas

on antradienis, gegužės 15, 2012
Sveikiname naująjį gimnazijos Mokinių Seimą ir naująją prezidentę - Akvilę Gaupšaitę!
Visus gimnazistus kviečiame į naujojo seimuko inauguraciją, kuri vyks šį ketvirtadienį (05-17), po 4 pamokų, pirmo aukšto seno pastato foje ant laiptų.

Besikeičiantys papročiai ir tradicijos suvienija Europą

on šeštadienis, gegužės 12, 2012
„Labai džiaugiuosi šio projekto sėkme. Akivaizdu, kad projekte dalyvaujančios šalys atvyko labai gerai pasiruošusios bei noriai bendradarbiavo. Po trejų susitikimo dienų galiu pasakyti, jog daug išmokome vieni iš kitų, dalindamiesi savo patirtimi“, - teigia Gitana Beleckienė, Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos vokiečių kalbos mokytoja ir viena iš COMENIUS projekto „Besikeičiantys papročiai ir tradicijos suvienija Europą“ koordinatorių.
Gegužės 3-5 dienomis Lietuvoje vyko jau trečiasis projekto dalyvių iš Lietuvos, Vengrijos, Slovakijos, Graikijos ir Vokietijos susitikimas. Didžiąją laiko dalį užsienio svečiai praleido Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijoje, kur buvo supažindinti su Lietuvos švietimo sistema bei turėjo galimybę pristatyti savo šalies tradicines šventes ir papročius. „Gimnazija, kurioje svečiavomės, paliko didelį įspūdį. Susipažinus su ja iš arčiau – pamačius muziejų, mokymosi ir laisvalaikio leidimo patalpas, išgirdus apie jos istoriją ir tradicijas, tapo aišku, jog joje Šiaulių moksleiviams mokytis smagu“, - pirmaisiais įspūdžiais apsilankius Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijoje dalinosi moksleivė Aleksandra iš Slovakijos. Pirmosios projekto dienos metu užsieniečiai turėjo galimybę aplankyti žymiausias Šiaulių miesto vietas, Kryžių kalną. „Esu labai sužavėtas Kryžių kalnu. Ši vieta kupina jėgos, ramybės ir susikaupimo. Šio kalno istorija mane taip pat sužavėjo – kad lietuviai yra vieninga tauta, parodžiusi pasipriešinimą sovietams“, - mintimis apie patikusias Šiaulių miesto apylinkes dalinosi Rolandas, mokytojas iš Vokietijos. Antrąją susitikimo dieną projekto dalyviai pristatė savo šalies vasaros šventes ir tradicijas, dalyvavo šokių vakaronėje ir ragavo kitų projekte dalyvaujančių šalių tradicinį maistą.
Paskutinę projekto dalyvių viešnagės Lietuvoje dieną organizuota išvyka į Palangą. Užsieniečiai dalyvavo ekskursijoje po Palangos Gintaro muziejų, aktyviai laiką leido paplūdimyje. „Lietuvoje man ypač patiko dėl lietaus. Graikijoje jo neturime. Taip pat sužavėjo Baltijos jūra, gražūs miškai ir draugiški žmonės. Apie Lietuvos pasididžiavimą – gintarą niekuomet nebuvau girdėjusi, todėl džiaugiuosi, kad galėjau jo nusipirkti bei parsivežti į savo šalį“, – teigė mokytoja iš Graikijos Katarina, paklausta apie labiausiai patikusius dalykus Lietuvoje.
Dalyvių apsilankymu Lietuvoje COMENIUS projektas „Besikeičiantys papročiai ir tradicijos suvienija Europą“ nesibaigia. Šiais metais yra numatyti dar du dalyvių susitikimai – Vengrijoje bei Graikijoje.

Įsibėgėja rinkimai į Mokinių Seimą

on trečiadienis, gegužės 09, 2012
Kaip ir kiekvienais metais, Gimnazistų savaitės metu, vyksta rinkimai į Mokinių Seimą. Šį trečiadienį (05-09) kandidatai į naująją gimnazijos "valdžią" sakė savo motyvacines kalbas ir įrodinėjo mokyklos bendruomenei, kad yra verti tapti 2012-2013m.m. kadencijos Mokinių Seimo nariais. Į 11 vietų Mokinių Seime kandidatuoja 14 žmogeliukų: Agnė Oseckytė, Petras Šimonis, Goda Kančelskytė, Beatričė Šakūnaitė, Agnė Juknevičiūtė, Birutė Marija Kontrimaitė, Akvilė Gaupšaitė, Ieva Sakalauskaitė, Kristupas Buzys,Ieva Masalskytė, Rūta Stankutė, Gabija Kavaliauskaitė, Monika Senulytė bei Milda Maciejauskaitė. Kandidatai laukia aktyvaus Jūsų palaikymo jau šį penktadienį(05-11) vyksiančiuose rinkimuose. Keletas akimirkų iš kandidatų motyvacinės kalbos pristatymo:
Nuotraukos Vismantės Supragonaitės (http://photographyofdreamer.blogspot.com/)