Mūsų maldos Lurdo žvakių šviesoje

on sekmadienis, kovo 06, 2011


Balandžio 22 – gegužės 6 dienomis Maltos ordinas organizuoja piligriminę kelionę į Lurdą, šventąjį Prancūzijos miestą. Pagrindinis kelionės tikslas – galimybė aplankyti stebuklais ir tikėjimo šventumu garsėjantį miestelį ir uždegti žvakutes, kurių šiluma perduos Dievo Motinai kiekvieno iš mūsų maldą.

Žinia apie Lurdą pasaulį pasiekė 1859 m. vasario mėn., kai keturiolikmetei mergaitei Bernadetai Soubirous apsireiškė Šv. Mergelė Marija. Tikinčiuosius į šį stebuklais žymią vietovę traukia greta apsireiškimų grotos trykštantis šaltinis ir Lurdo Dievo Motinos Katedra. Per visą Lurdo lankymo istoriją oficialiai pripažinti 66 stebuklingi išgijimai. Lurdą, kurį būtų galima pavadinti „pasaulietine Šiluva“, kasmet aplanko 5-7 mln. maldininkų.

Šiemet tęsiama pernai pradėta tradicija – kartu su Lietuvos Maltos ordino piligrimų delegacija į Lurdą keliauja ir žvakės. Jų misija – nuvežti maldas, intencijas tų žmonių, kurie neturi galimybės aplankyti Lurdo patys. Kartu su žvake nusiųsti savo prašymus gali kiekvienas iš mūsų. Reikia tik įsigyti vieną ar daugiau Maltos ordino platinamų žvakių, užrašyti ant jų Jums svarbius žodžius ir žvakutę grąžinti atgal. Balandžio 29 – gegužės 1 dienomis jas Lietuvos piligrimai uždegs Lurdo šventovėje.

Aukos už žvakes – 4 Lt ir 10 Lt. Surinktos lėšos parems žmonių su negalia dvasinę kelionę į Lurdą. Raginame Jus ir Jūsų artimuosius, draugus įsigyti žvakutę ir kartu su piligrimais nusiųsti savo maldą Šv. Mergelei Marijai. Išsamesnę informaciją ir žvakių platinimo vietas sužinosite susisiekę jaunieji@maltieciai.lt arba telefonais 8-612-51456, 8-615-50232 ir internetiniame puslapyje www.maltieciai.lt.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą