GIMNAZISTAI TRUMPAM PABĖGO NUO MOKYKLINĖS RUTINOS

on penktadienis, gruodžio 09, 2011
Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos abiturientės - Gabija Dambrauskaitė, Karolina Butnoriūtė ir Vidmantė Dubickaitė lapkričio 29 – gruodžio 2 dieną dalyvavo tarptautiniame moksleivių projekte "Besikeičiančios tradicijos ir papročiai suvienija Europą" ir lankėsi Slovakijoje. Jas lydėjo vokiečių kalbos ir dailės mokytojos - Gitana Beleckienė ir Daiva Leliukienė.
Viso projekto metu dalyviai turėjo galimybę susipažinti su kitų šalių šventinėmis tradicijomis bei reprezentuoti savo šalies kultūrą. „Slovakijoje praleidome nuostabų laiką. Šalies sostinė paliko didelį įspūdį, ypač - Bratislavos centras. Šventinės dekoracijos, kalėdinis turgus, ledo arena – visa tai paskatino atsirasti ankstyvajai kalėdinei nuotaikai. Buvo įdomu susipažinti su kitų šalių kalėdinėmis tradicijomis, paragauti jų šventinių patiekalų ir pažinti kitataučius iš arčiau“, – teigia projekte dalyvavusi gimnazistė Karolina Butnoriūtė. Moksleiviai iš Vengrijos, Graikijos, Vokietijos ir Lietuvos buvo supažindinti su slovakiška švietimo sistema, dalyvavo kultūrinėje veikloje bei aplankė šalies sostinę Bratislavą.
„Viena svarbiausių disciplinų mokykloje laikau vokiečių kalbą, kadangi svajoju studijuoti Vokietijoje. Man projektas pravertė tuo, kad gavau tikrai nemažai kalbėjimo praktikos, nes su projekto dalyviais daugiausia bendravome vokiečių kalba. Tai man labai svarbi patirtis“, – apie teigiamą projekto reikšmę kalba jame dalyvavusi Gabija Dambrauskaitė.
Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos abiturientės projekte dalyvaujančioms šalims pristatė lietuviškus švenčių papročius, savo šalį bei gimnaziją. Anot K. Butnoriūtės, Juliaus Janonio gimnazijos delegacijai Lietuvą ir švenčių tradicijas pavyko pristatyti su kaupu. „Mums sekėsi tikrai labai gerai – sulaukėme daugybės pagyrimų ir sugebėjome informacija sudominti projekto dalyvius“, - mano abiturientė.
Slovakijoje įvyko projekto dalyvių pirmasis susitikimas ir susipažinimas. Kitų metų pavasarį projekto "Besikeičiančios tradicijos ir papročiai suvienija Europą" vieta taps Vokietija, o gegužės mėnesį šalių delegacijos planuoja atvykti į Lietuvą, į Šiaulių Juliaus Janonio gimnaziją.


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą