Mokinių seimas snausti neleis

on trečiadienis, lapkričio 09, 2011



Juliaus Janonio gimnazijos Mokinių seimo pirmininkas Eligijus MĖLENIS šiais mokslo metais įdomių renginių žada ne tiktai gimnazijoje, bet ir miesto mastu.


- Kas kiek laiko renkamas naujas Mokinių seimas?
- Šis seimas dirbti pradėjo nuo praėjusio pavasario. Seimas renkamas kiekvienais metais.
- Taigi kitais metais vėl galėsime balsuoti už tave?
- Deja, ne. Manęs išrinkti jau nebegalėsite, nes būdamas ketvirtokas tiesiog nebeturėsiu tam laiko. Renkami yra pirmųjų ir antrųjų klasių mokiniai.
- Kokius renginius seimas organizuos šiais metais?
- Seimas ne tik organizuoja renginius, bet ir atstovauja mokiniams bei jų nuomonei. Jau nebe pirmus metus organizuojamas projektas „Draugiška klasė“. Tai tokia veikla, kai antrokai globoja pirmokus, bendrauja su jais. Dabar seimas rengia metinį darbo ir renginių planą.
- Ar seimas prisidės prie gimnazijos jubiliejaus?
- Spalio 15 dieną rengiama šventė esamiems ir buvusiems gimnazistams, visiems, kurie vienaip ar kitaip susiję su mūsų gimnazija. O spalio 21 dieną seimas organizuoja vakarą, kurio metu visos klasės įteiks savo dovanas gimnazijai.
- Kokių naujų įdėjų turite?
- Planuojame AIDS dienos minėjimą surengti kitokį, prasmingesnį. Taip pat norėtume kai kurias idėjas įgyvendinti miesto mastu.
- Išduosi paslaptį, kokias?
- Nenorėčiau detalizuoti, kol nesame gerai apsisprendę.
- Kur galėtume rasti informacijos apie visus projektus?
- Stenduose. Po jubiliejaus juose atsiras labai daug informacijos. Būtų gerai, jog gimnazijos moksleiviai būtų aktyvesni, labiau domėtųsi renginiais ir juose lankytųsi.

Kalbino Monika ARLAUSKAITĖ, IIg klasė

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą