Dėmesio, transliuoja „Radijo klubas“!

on trečiadienis, gegužės 04, 2011



Eikite tiesiai, pasisukite į kairę, kilkite į trečią aukštą, o tada – vėl į kairę,- štai tokius nurodymus man duoda budėtoja, kai pasiklydusi nerandu kelio į „Radijo klubo“ darbo patalpas. Čia, Šiaulių Didždvario gimnazijoje, jau aštuonerius metus veikia viena pirmųjų mokinių radijo stočių Lietuvoje, kurios programa transliuojama ne tik internetu, bet ir turi savo radijo dažnį – 89.7 FM
Nuosekliai vykdau visus duotus nurodymus: pasisuku į kairę, pirmas, antras, trečias aukštas... Neilgai laukus, pasiekiu savo „kelionės“ tikslą. Keli žingsniai ir aš jau čia: pravėrus duris matyti moderniai įrengta studija, stalai nukrauti nauja įranga, o netoliese grupelė rimtai į savo darbą įnikusių savanorių iš užsienio: matyti, jog Didždvario gimnazijos radijo studija tikrai turi kuo pasigirti. Kyla klausimas, kaip gimnazijai pavyko įkurti vieną geriausių mokinių radijo stočių šalyje? Kad sužinočiau daugiau apie „Radijo klubą“, kalbinu mokyklos darbuotojus.

Kokiu tikslu radijas buvo įkurtas „Radijo klubas“?

„Radijo klubas“ įkurtas siekiant sudaryti sąlygas mokiniams išnaudoti savo kūrybinį potencialą, suteikti erdvę ugdyti kritinį mąstymą, saviraišką, asmeninių savybių bei savo galimybių pažinimą, toleranciją, pakantumą kitų nuomonei, požiūriui, mąstysenai.

Kaip šis projektas įgyvendintas?

Kaip ir visi netradiciniai projektai, radijo stoties kūrimas mokykloje vyko
Ar sudėtinga mokyklai įsteigti savo radijo stotį? Kokios sąlygos yra tam būtinos?
Ir taip, ir ne. Visų pirma reikia didelio noro ir tikėjimo savo jėgomis, taip pat žmonių, kurie būtų radijo entuziastai. Visa kita yra pasiekiama.

Kokią naudą „Radijo klubas” atneša mokyklos bendruomenei?

„Radijo klubas” ugdo gimnazistų įgūdžius. Čia didždvariečiai mokosi redaguoti informaciją, paruošti ją įrašui, įrašinėti, montuoti, kurti grojaraščius.“Radijo klubo” nariai taip pat fiksuoja mokyklos renginius, projektus, ruošia informaciją gimnazijos tinklapiui, naujienlaiškiui ir kasmetiniam leidiniui “Metų knyga”, mokosi rašyti informacinius pranešimus žiniasklaidai, plėsti gimnazijos viešuosius ryšius, organizuoti renginius.

Ar tiesa, kad „Radijo klube” dirba savanoriai iš užsienio šalių. Kas jie? Iš kur?

Didždvario gimnazija dalyvauja Europos Sąjungos finansuojamos programos „Veiklus jaunimas“ projekte „Europos Savanorių tarnyba“. Šiais metais keturi savanoriai iš Italijos, Armėnijos, Slovakijos ir Portugalijos kartu su gimnazijos mokiniais „Radijo Klube“ mokosi žurnalistinio darbo specifikos, rengia autorines laidas, organizuoja renginius. Vienas iš jų – tarptautinis trumpametražių filmų festivalis, kuris vyko balandžio 15-17 dienomis. Taip pat savanoriai pildo „Radijo klubo” blogą: http://radijoklubas.blogspot.com/, kuriame pristato svarbiausias pasaulio naujienas, pasakoja apie savo įspūdžius ir patirtį.


Kokie „Radijo klubo” tikslai?

Pagrindinis tikslas – tobulinti „Radijo klubo“ vykdomas veiklas. Suteikti sąlygas visiems norintiems kurti, būti išgirstiems. “Radijo klube” laukiami iniciatyvūs, idėjų turintys mokiniai, nepriklausomai nuo to, kurioje Šiaulių miesto mokykloje jie mokosi.
Tad jei esi aktyvus, gebi sudominti bei suburti bendraminčius, trokšti mažomis permainomis pakeisti pasaulį ar tiesiog nori pasidalinti savo patirtimi , „Radijo klubo“ studija visada lauks tavęs. Daugiau informacijos: http://dg.su.lt/Po-pamoku/Gimnazijos-radijas

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą