MOKINIŲ SAVIVALDA. "APSIMOKA"?

on pirmadienis, gegužės 02, 2011


"Jau dabar matau rinkimams besiruošiančius kandidatus ir, be abejo, pasvarstau, kas kokias pareigas, tarp jų ir prezidento, galėtų užimti ateinančią kadenciją" - šitaip apie artėjančius Mokinių savivaldos rinkimus prabyla Austėja Stankutė, šiuo metu vis dar einanti Juliaus Janonio gimnazijos prezidentės pareigas. Artėja naujo Mokinių seimo rinkimai, tad su jumis, skaitytojai, Austėja dalinasi įgyta patirtimi, išgyvenimais ir patarimais naujiems kandidatams.

Austėja, kaip jautiesi žinodama, jog greitai teks atsisakyti prezidentės posto?

Aišku, gaila, kad prezidentavimo ir veiklos Mokinių seime metai jau baigiasi, bet labai dėl to nesijaudinu, tiesiog esu dėkinga už galimybę į mokyklą pažiūrėti iš visai kito kampo ir pasistengti, kad joje gyvenimas pagerėtų. Jau dabar matau besiruošiančius kandidatus ir, be abejo, pasvarstau, kas kokias pareigas, tarp jų ir prezidento, galėtų užimti ateinančią kadenciją. Kaip ir sakiau, per daug nesijaudinu, tik norėčiau, kad būsimasis prezidentas ar prezidentė būtų tas žmogus, kuris sugebėtų susitvarkyti su įvairiais iššūkiais, kuris yra atsakingas, pareigingas, komunikabilus ir organizuotas. Iš tiesų būtų galima vardinti ilgą savybių sąrašą, tačiau svarbiausia, kad žmogus veikdamas iš tiesų jaustų malonumą.
Mokyklos savivaldos veikloje dalyvauju nuo penktos klasės, tačiau galiu tvirtai teigti, kad ypatingiausi metai buvo tie, kuomet priklausiau J. Janonio gimnazijos mokinių savivaldai.

Kokios patirties tau davė ši veikla?

Įgijau dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, gebėjimo suktis iš įvairių situacijų, patobulinau komunikavimo ir viešo kalbėjimo įgūdžius, praplėčiau akiratį, sužinojau daug naudingos informacijos, taip pat susipažinau su daugybe nuostabių žmonių. Vardinčiau ir vardinčiau, nes džiaugiausi ir vis dar džiaugiuosi kiekviena akimirka.

Kaip matome, mokinių savivalda - tau ne naujiena. Ką galėtum patarti į ją kandidatuojantiems žmonėms?

Tiems, kurie žada kandidatuoti į Mokinių seimą, linkiu pasitikėjimo savo jėgomis, drąsos parodyti save, gausaus idėjų bagažo, ryžto ir, žinoma, šypsenos, nes, kad ir kaip tai kartais banaliai skamba, ji labai padeda.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą