Jaunimo Europos komanda kviečia tapti Jaunimo Europos komandos nariais!

on sekmadienis, spalio 31, 2010

Ieškome aktyvių, daug apie Europos Sąjungą (ES) žinančių 16–29 metų amžiaus jaunuolių, kurie norėtų įdomiai ir interaktyviai informuoti bendraamžius Lietuvoje apie ES ir jos politiką.

Kas yra Jaunimo Europos komanda?

Jaunimo Europos komanda yra jaunų žmonių, galinčių naujoviškai pristatyti ES temas, tinklas. Jaunimo Europos komandos tikslas – padėti ir kitiems jauniems žmonėms suprasti, kaip veikia Europos Sąjunga ir kaip ji daro įtaką mūsų gyvenimui.

Ką veikia Jaunimo Europos komandos nariai?
Komandos nariai organizuoja renginius (diskusijas, debatus, žaidimus, stovyklas) ES tematika jauniems žmonėms mieste ar regione, kuriame gyvena. Jie taip pat gali būti kviečiami skaityti pranešimų kitų organizacijų ar kolegų organizuojamuose renginiuose ar konferencijose. Svarbiausi komandos narių partneriai regionuose – Europos informacijos centrai Europe Direct, bibliotekų su ES lentynomis darbuotojai, kiti jaunimo Europos komandos nariai. Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje kvies jaunimo Europos komandos narius į koordinacinius susitikimus, mokomuosius seminarus, teiks pagalbines komunikacijos priemones. Komandos nariams pagal galimybes apmokamos kelionės ar apgyvendinimo išlaidos renginiuose, į kuriuos Jaunimo Europos komandos narius kvies Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

Priėmimo į Jaunimo Europos komandą kriterijai:

Jaunimo Europos komandos nariai turėtų gerai išmanyti ar būti pasirengę įsigilinti į visas šias sritis ar bent į vieną iš jų:

- Europos Sąjungos institucijų funkcijos ir veikla;

- Jaunimo galimybės Europos Sąjungoje (laisvas asmenų judėjimas, kultūra ir švietimas);

- Europos Sąjungos politikos sritys (klimato kaita ir energetika, vidaus rinka, žemės ūkis ir t. t.);

- Europos Sąjungos vaidmuo pasaulyje.

Nariams taip pat būtini:

- komunikavimo įgūdžiai: gebėjimas aiškiai ir suprantamai pateikti informaciją įvairioms tikslinėms grupėms;

- geros žinios apie bent vieną iš išvardytų sričių;

- geros anglų arba prancūzų, arba vokiečių kalbos žinios.

Priėmimo į komandą tvarka
Atrinkti kandidatai bus pakviesti į Jaunimo Europos komandos įvadinius mokymus, kurie planuojami lapkričio 20-23 dienomis. Su komandos nariais pasirašomas susitarimas, kuriame nurodomas narystės komandoje laikas (paprastai 2 metai), misija ir užduotys. Jei susidomėjote šia galimybe, siųskite savo gyvenimo aprašymą ir motyvacinį laišką ieva.kalantaite@ec.europa.eu.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą