Išvenkime klaidų

on penktadienis, balandžio 01, 2011


Šiandien vienas iš pagrindinių kriterijų, norint atrinkti tinkamus kandidatus, vis dar išlieka gyvenimo aprašymas, kitaip sakant, curriculum vitae(CV). Kadangi daugelis jaunimui skirtų konkursų taip pat dažnai reikalauja CV, išmokime jį rašyti taisyklingai ir vengti dažniausiai pasitaikančių klaidų. Juk nesinori kandidatuojant sudaryti prastą įspūdį vien dėl CV kaltės.

10 pagrindinių klaidų, kurių reikėtų vengti rašant CV:

1.Pirmoko stilius. Jei įgavote žinių, patirties mokydamiesi, dirbdami, tai turi atsispindėti ir Jūsų CV. Pagrindiniai dalykai: informacija turi būti struktūrizuota, išlaikytas vienodas stilius, naudojama taisyklinga kalba, jokių kasdieninės kalbos apraiškų.
2.Datų vengimas. Dažnai žmonės vengia minėti datas. Bet tai labai svarbu. CV skaitantis asmuo visada nori matyti įrodymus. Patartina nurodyti mokslų/ darbų/ kursų ir pan. metus ir mėnesį.
3.Blogi buvusių darbų prisiminimai. Niekuomet neminėkite, kodėl jus atleido iš pareigų (nebent jūsų to prašys). Taip pat neminėkite konfliktų su kolegomis, vadovais. Patartina iš viso vengti neigiamybių, kritikos.
4.Per daug asmeninės informacijos.Venkite per daug detalizuoti savo asmeninę informaciją, nekalbėkite apie tai, kas yra nereikalinga.
5.Rašyti ne šūkius, o tikrus pasiekimus. Jei turite kuo pasigirti geriau rašykite ne ką darėte, bet ką padarėte. Nebijokite pasigirti, tačiau būkite sąžiningi.
6.Darbo patirties kratinys. Jeigu daug kartų kardinaliai keitėte darbų kryptis, jūsų CV atrodys kaip darbų kratinys. Šiuo atveju geriausia grupuoti darbo patirtį.
7.Per ilgas CV. Nepamirškite, kad jūsų CV turi tilpti ant 1-2 lapų.
8.Aplaidumas, netvarkingumas. Dažnai žmonės taip skuba susirasti darbą, kad pamiršta paprasčiausius tvarkingumo dalykus. Tai, kad siųsite savo CV ant raudono ar žalio popieriaus, tikrai neprivers darbdavio atkreipti į Jus dėmesį, nebent atkreips dėmesį jums nepalankia kryptimi. Pirmas įspūdis labai svarbus.
9.Kuo daugiau tuo tikrai ne geriau. Suprantama, kad žmonės nori gauti pareigas kiek įmanoma greičiau, tačiau nebus nieko gero, jei asmuo siųs savo CV visur iš eilės. Pirmiausia reikia pagalvoti, ar sąlygose išvardintus reikalingus gebėjimus turite ir jūs.
10.Nesiųskite vieno CV. Jei pritaikėte anksčiau aptartus punktus, nepamirškite, kad CV geriausia siųsti su motyvacijos laišku. Būtent motyvacijos laiške galite nurodyti, kokiai darbo pozicijai skirtas CV bei kodėl jūs esate tinkami šiai darbo pozicijai.


SĖKMĖS!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą