Ketvirta klasė arba šiek tiek iš abituriento gyvenimo

on antradienis, vasario 07, 2012
Laikas nenumaldomai bėga ir dažnai nesupranti, kaip pasieki finišo tiesiąją, kuri visad atrodė tokia tolima, kaip pajunti, kad tai pats  metas  pradėti vykdyti pažadus, kuriuos kažkada davei sau ir kitiems. Supranti, kad visa tai, ką turėjai išmokti  yra tiesiog didžiulė investicija į tavo ateitį nulemsiantį svarbiausią išbandymą- egzaminą.

Abiturientas iš tiesų ganėtinai sudėtingas Dievo kūrinys,o galiausiai  jis pats sau tampa Dievu. Jis net pradeda tikėti, kad lemtingą dieną įvyks nušvitimas ir egzaminai bus išlaikyti šimtukais. Jei kas iki šiol abejojo esąs  optimimistas, nesirūpinkite, paskutiniais metais visi tokiais tampa, nori to ar ne. Vis dėlto  nereikėtų atitrūkti nuo gyvenimo ir  stačia galva pasinerti į knygas, bei didėjančias lapų krūvas. Privalome atrasti laiko džiaugtis savo vienintėle jaunyste. Aš ,žinoma, nekalbu apie besaikes linksmybes, na gerai būtent apie jas aš ir kalbu, tačiau gyventi visiems reikia, netgi abiturientams..
Žiūrint mano akimis, kad ir kiek bauginančių kalbų tektų išgirsti, nejaučiu pilve to baisaus abiturientiško kirmino, kuris naktį neleistų užmigti. Ko gero, tenka gyventi šimtadieniu ir jo rūpesčiais: nuolat skubantys aplinkiniai, įtampa, šiek tiek baimės ir jaudulio. Bet gyvenimas vis vien išlieka gražus- kaip ir minėjau, viskas neapsiriboja vien besaikiu knygų vartojimu.

Kasdienybė pasikeis, kai jūs įžengsite pro ketvirtos klasės duris. Tikriausiai tuomet  pamiršite viską, pradedant žalingais įpročiais ir baigiant komiksų skaitymu. Bet tai natūralu, susitaikykite su tuo ir nesistenkite pabėgti. Priimkite viską, ką jums duoda gyvenimiška patirtis. Nugalėkite save, savo didžiausias baimes ir tapkite didžiais lyderiais ateities pasaulyje, kuriuos išugdė gyvenimas ir mokykla.
Pasauliui mūsų reikia, tad pirmyn į kovą! Kartu mes įveiksim ketvirtą klasę!!!

Gyvenimu besidžiaugiantis abiturientas Vygandas Vilkončius IVG.




0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą