Tau, man, vasario 16-ajai

on penktadienis, vasario 17, 2012
Ar dažnai susimąstome, kas mes?
 O mes valstybė, mes tauta, visi kaip vienas, visi lietuviai, kvėpuojantys neuždraustu tėvynės oru! Vilniaus gatvės, lietuviškos auksinės vasaros, Trakų pilis – visa tai mūsų ir niekieno kito. Ir  kiek neįkainojamo turime savyje: juokas, meilė, džiaugsmas, kūryba, tikėjimas, viltis- visa tai mumyse išaugino LAISVĖ.

Vasario 16-oji tai pirmas mūs tautos atbudimas, pakilimas ir ryžtas tarti- mes nepriklausomi, laisvė dėl mūsų, mes dėl jos. Kiek toli mes pasiryžę eiti įrodo šiandien laisva ir nepriklausoma Lietuvos Respublika. Galbūt mūsų istorijoje neįrašytos legendos apie piramidžių ir faraonų magiją, senųjų civilizacijų laimėjimus, žymiausius išradimus, pakeitusius pasaulį, tačiau tautos dvasia, būdas ir  pasipriešinimas bet kokiai nelaimei suvirpina kiekvieno vidų.

Dažnai jaučiamės nesavi, nesuprasti ir nesuprantantys, retai kada patiriame tikrą  džiaugsmą, meilę, o svarbiausia- pilnatvę, tačiau kai visos durys užsidaro, mes visad tebeturime viena ir nepakartojama- tėvynę, kurioje visad jausiesi savas ir ramus, nes ji tavo tiek, kiek tu jos.

  O tu man atsakai: „Aš tavo laisvė“.



0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą