Labai protingas ir linksmas interviu su Gabriele

on antradienis, vasario 07, 2012

Gabrielė Repšytė - viena iš geriausių mūsų gimnazijos mokinių, praėjusių metų televizijos projekto „Tūkstantmečio vaikai“ dalyvė.  Mokytojai giria jos žinias, kurias drąsiai demonstruoja per pamokas, ir savarankiškus darbus. Priimta manyti, kad „moksliukai“ turėtų būti be galo rimti ir susikaupę. Man Gabrielė pasirodė labai draugiška ir kiekvieno gyvenimo sekunde besidžiaugianti mokinė.

- Gabriele, prabėgo pusmetis, kai mokaisi „Janonyje“. Sakyk drąsiai, ar tau čia patinka?

- Labai patinka! Visi mokiniai draugiški, linksmi ir geranoriški. Janonis – nuostabi mokykla! Yra skaitykloje kompiuteriai ir svarbiausia – leidžia jais naudotis kiek tik širdis geidžia. Graži ta mūsų mokykla... (atsidūsta)

- O ką galėtum pasakyti apie mokytojus?

- Visi gimnazijos mokytojai savaip geri ir savaip griežti. Jie rūpinasi kiekvienu mokiniu ir stengiasi mums suteikti kuo daugiau žinių. Dar jie yra labai supratingi ir teisingi.

- Esi tik pirmokė, bet jau viena iš geriausių mokyklos mokinių. Nemanai, kad tave reikėtų perkelti iškart į trečią klasę?

- Žinoma, kad manau! Tik truputėlį kitaip. Manau, kad reikėtų mane visada palikti pirmoje klasėje, nes nenoriu baigti mokyklos. Na ir egzaminų truputėlį, kaip ir visi kiti, prisibijau.

- Vieniems labai gerai sekasi geografija, kitiems – istorija. O tau viskas! Kaip taip įmanoma?

O, Agne! - pažiūri pro langą ir pamojuoja savo draugei. Vėliau atsisuka ir prisimena klausimą: - Neįmanoma. Man informatika ir muzika nesiseka.

- Kadangi jau gerai žinai, kas tau puikiai sekasi ir patinka, galbūt esi ir dėl profesijos tvirtai nusprendusi? Kuo norėtum būti?

- Norėčiau būti nuotykių ieškotoja ir šviesoforo lempučių perjunginėtoja. O ką?! Anksčiau būdavo tokia profesija!

- Praeitais metais dalyvavai „Tūkstantmečio vaikuose“ ir labai neblogai pasirodei. Kodėl šįkart nesiryžai dalyvauti?
- Nes mokytojai nepasiūlė, niekas manęs nekvietė, gal per blogai mokiausi... (juokingai susimąsto).  Atsibodo tie tūkstantmečio vaikai. Nepatiko man, nes per televizorių rodė, kaip ne aš laimėjau (nusijuokia) O šiaip labai norėčiau kitame panašiame projekte, ateities lyderiai, sudalyvauti.   

- Geriau, Gabriele, pasidalink savo slaptu receptu, kaip reikia taip gerai mokytis ir viską suspėti!

- Mokytis nuo pirmos klasės! O šiaip nėra jokios slapto recepto. Visiškai. Nebent valgyti daug saldainių, juoktis ir linksmai gyventi!

- Kokius būrelius lankai?

- Lankau dailės mokyklą, mokykloje - futbolo ir gitaros būrelius. Savaitgaliais būnu savanorė įvairiuose renginiuose. Kiekvieną vasarą važiuoju į stovyklą ir tobulinu savo nardymo įgūdžius.

- Ar turi kokį hobį ar keistą maniją?

- Ženkliukus kolekcionuoju su įvariausiais užrašais ir segu juos visus ant kuprinės. Taip pat man patinka sėdėti prie kompiuterio, žaisti įvairiausius žaidimus ir žiūrėti vaikiškus filmukus. Bet ar įmanoma rasti žmogų, kuriam nepatiktų filmukai, tokie, kaip drakonų kova ar žvaigždžių karai?! Manau, kad ne.  

Na o pabaigai, ko norėtum palinkėti Juliaus Janonio gimnazistams?
Visi būkite draugiški, linksmi, nieko nebijokite, o sekmadieniais nepamirškite nueiti į bažnyčia! Taipogi skaitykite visus Miglės straipsnius. Na, o dabar marš mokytis! (pagrūmoja kumščiu)

Su Gabriele kalbėjosi Miglė DAMAŠAVIČIŪTĖ,
gimnazijos Žurnalistų klubo narė, I a klasės mokinė. 



0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą